Politica de confidenţialitate

Politica de confidenţialitate a “ASOCIATIEI ACT FOR TOMORROW”

In toate tarile membre Uniunii Europene (UE), incepand cu data de 25.05.2018, devine aplicabil Regulamentul 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, cunoscut si sub acronimul GDPR (General Data Protection Regulation).

Asociatia “Act for tomorrow” acorda o mare importanță transparentei si construirii unei relații puternice și durabile cu partenerii și angajatii nostri, bazată pe incredere reciproca. O parte a acestei ambitii implică protejarea și respectarea vieții private precum si a alegerilor dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care am implementat Politica de Confidentialitate astfel cum este descrisa mai jos.

Aceasta Politica de Confidentialitate descrie:

  1. Ce informatii personale colectam si prelucram despre dumneavoastra
  2. Cum obtinem informatiile personale
  3. Cum folosim informatiile personale
  4. Care este fundamental legal in baza caruia folosim informatiile personale
  5. Cat timp pastram informatiile personale
  6. Unde sunt stocate informatiile personale
  7. Catre cine transferam informatiile personale
  8. Cum protejam informatiile personale
  9. Drepturile dumneavoastra referitoare la informatiile personale

Ce informatii personale colectam despre dumneavoastra

In conformitate cu GDPR, datele cu caracter personal reprezinta orice informatie prin care o persoana fizica devine identificabila, cum ar fi: un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, unul sau mai multe elemente specifice identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale etc.

Prelucrarea datelor cu caracter personal presupune orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea prin transmitere (inclusiv catre terti), diseminare sau punere la dispozitie in orice alt mod, alaturarea/alinierea ori combinarea, blocarea/restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

Informatiile personale pe care le colectam includ:

  • Informatii de baza, precum numele si prenumele
  • Informatii de contact, precum adresa postala, adresa de e-mail, numarul de telefon
  • Informatii tehnice, precum informatii referitoare la vizitele dumneavoastra pe site-ul nostru sau pe aplicatiile noastre sau referitoare la materialele sau comunicarile pe care vi le trimitem in mod electronic
  • Informatii pe care dumneavostra ni le furnizati in vederea participarii la evenimentele/intalnire organizate de noi
  • Orice alte informatii pe care dumneavoastra ni le furnizati

Cum obtinem informatiile personale

Colectam informatii personale de la dumneavoastra in cadrul desfasurarii activitatii noastre profesionale.

Colectam informatiile dumneavoastra in cadrul monitorizarii tool-urilor noastre tehnologice, inclusive site-ul nostru si comunicarile via e-mail transmise catre si de la Act for tomorrow

Colectam informatii despre dumneavoastra cand ni le furnizati sau interactionati cu noi direct, spre exemplu prin interactionarea cu angajatii nostri sau prin inregistrarea pe site-ul nostru sau pe una din aplicatiilor noastre digitale.

Este posibil sa colectam sau sa primim informatii despre dumneavoastra din alte surse, precum surse disponibile in mod public.

Cum folosim informatiile personale

Act for tomorrow colecteaza si proceseaza informatii personale despre dumneavoastra printr-o serie de modalitati, inclusiv prin folosirea de catre dumneavoastra a site-ului nostru, prin primirea de catre dumneavoastra a newsletterului nostru, prin inscrierea dumneavoastra la evenimentele organizate de noi, si/sau prin aplicarea la posturile noastre vacante.

Folosim informatiile dumneavoastra personale pentru:

  • imbunatatirea site-ului nostru, inclusiv monitorizarea folosirii sale
  • a va furniza informatii cerute de catre dumneavoastra
  • promovarea activitatilor/evenimentelor/publicatiilor noastre
  • administrarea relatiei cu dumneavoastra si a partenerilor nostri
  • indeplinirea obligatiilor cerute de lege, inclusive stabilirea, exercitarea si apararea pretentiilor legale
  • recrutarea de personal.

Folosirea site-ului Act for tomorrow

Un numar de facilitati existente pe site-ul nostru va invita sa ne furnizati cu date personale, precum cele referitoare la trimiterea aplicatiilor in vederea ocuparii unui post de voluntar sau inscrierea in vederea primirii newsletterului. Scopul acestor facilitati este transparent la momentul la care furnizati informatiile personale si vom folosi aceste aceste informatii exclusiv in scopul declarat.

Site-ul nostru foloseste Google Analytics, un mecanism de analiza care urmareste si raporteaza modalitatea in care site-ul este folosit in vederea imbunatatirii acestuia. Google Analytics realizeaza acest lucru prin plasarea in cadrul dispozitivului dumneavoastra a unor fisiere de mici dimensiuni denumite “cookies”. Informatiile colectate de catre cookies, precum numarul vizitatorilor pe site, paginile vizitate si durata de timp alocata vizitei site-ului, sunt anonime.

Puteti refuza utilizarea cookies sau va puteti retrage consimtamanatul in orice moment prin selectarea optiunilor corespunzatoare din cadrul browserului dumneavoastra dar va rugam sa luati in calcul ca acest lucru poate afecta folosinta si experienta in cadrul site-ului nostru. Prin continurea folosirii site-ului nostru fara schimbarea setarile de confidentialitate, acceptati folosirea cookies de catre noi. Pentru informatii suplimentare despre cookies, inclusive despre gestionarea si stergerea lor, va rugam sa accesati Politica privind Fisierele de Tip Cookies .

Email-uri de informare cu privire la activitatile/proiectele Act for Tomorrow (newsletters)

Utilizam informatii suplimentare pentru a intelege daca citesti e-maiurile primite de la noi, daca accesezi linkurile transmise in cadrul e-mailurilor primite de la noi precum si pentru a vedea daca si modalitatea in care vizitati site-ul nostru dupa accesarea link-urilor respective. Realizam aceasta analiza prin folosirea unor software care plaseaza cookies in cadrul device-ului dumneavoastra care urmareste si inregistreaza aceasta activitate raportata la e-mailul dumneavoastra. Pentru informatii suplimentare despre cookies, inclusiv despre gestionarea si stergerea lor, va rugam sa accesati Politica privind Fisierele de Tip Cookies. Indepartarea acestor cookie nu va afecta experienta pe site-ul nostru.

Daca primesti newsletters de la noi si nu mai doresti sa primesti, te poti dezabona in orice moment prin transmiterea unui e-mail catre noi aici

Activitati/evenimente

Vom colecta si procesa informatii personale despre dumneavoastra in legatura cu prezenta dumneavoastra la unul din sediile noastre in vederea participarii la diverse activitati/evenimente sau in legatura cu prezenta dumneavoastra la activitati/evenimente organizate in afara sediilor noastre dar in legatura cu desfasurarea activitatilor noastre profesionale. Este posibil sa transmitem informatiile dumneavoastra partenerilor nostri implicati in organizarea unora asemenea activitati/evenimente.

Care este fundamental legal in baza caruia folosim informatiile personale

Folosim informatiile personale avand la baza urmatoarele:

  • in vederea exercitarii/protejarii unui drept legal
  • in vederea respectarii obligatiilor legale
  • consimtamantul dumneavostra
  • interese legitime comerciale.

Cat timp pastram informatiile personale

Pastram datele dumneavoastra numai pentru perioada necesară pentru atingerea scopului pentru care deținem datele. Pentru a sti cat timp pot fi pastrate datele dumneavoastră, folosim urmatoarele criterii:

  • in cazul în care ne contactați pentru o intrebare, pastram datele dumneavoastra personale pe durata necesară procesarii intrebărilor, dar nu mai mult de 3 ani de la ultima corespondenta trimisa;

∙- in cazul in care creati un cont, pastram datele dumneavoastră personale pana cand solicitati să le ștergem sau după o perioadă de inactivitate. Datele prelucrate pentru acest scop vor fi șterse la 3 ani dupa ultima interacțune cu utilizatorul contului (ca de exemplu, login in contul dumneavoastra);

∙ – in cazul in care v-ați oferit consimtamantul pentru primirea newsletter-ului nostru, pastram datele dumneavoastra personale pana cand va dezabonati sau solicitați sa le stergem sau dupa o perioadă de inactivitate. Datele prelucrate pentru acest scop vor fi șterse la 3 ani dupa ultima interacțune cu utilizatorul contului (ca de exemplu, login in contul dumneavoastra ∙

  • in cazul în care modulele cookie sunt stocate pe computer, le pastram atata timp cat este necesar pentru ca acestea sa isi atingă scopurile, cu exceptia situatie in care ati efectuat demersurile necesare dezactivarii acestora

In momentul in care nu mai trebuie sa folosim datele dumneavoastra personale, acestea sunt eliminate din sistemele si inregistrarile noastre sau sunt anonimizate, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat cu ajutorul acestora.

Unde stocam informatiile personale

Datele dumneavoastră sunt stocate intr-o țara situata in cadrul Spatiului Economic European (“SEE”).

Acestea pot fi transferate catre furnizori care lucrează pentru noi asa cum este detaliat mai jos. Unii dintre acestia pot si situati in afara Spatiului Economic European, respectiv US, acestia fiind parte in Privacy Shield. Transferul acestor date se face numai intr-un mod securizat si in conformitate cu reglementarile aplicabile.

Daca vom transfera datele dumnevoastra catre tari care nu asigura un nivel adecvat de protectie pentru datele personale transmise, ne angajam să luăm toate masurile necesare pentru a ne asigura ca tertii carora le sunt transferate respecta termenii si conditiile stabilite in prezenta Politica de Confidentialitate. Aceste masuri pot include controlul direct al standardelor aplicate de aceste tari terte ca element de protecție și securizare a datelor si / sau executarea unor acorduri corespunzătoare (de exemplu, clauzele contractuale standard adoptate de Comisia Uniunii Europene) si/sau lucrul cu furnizorii parte a Privacy Shield. In cazul in care un astfel de transfer se va face, veti fi instiintati despre transfer si despre beneficiarii transferurilor (tertele parti).

Catre cine transferam informatiile personale

Este posibil sa transferam datele dumneavoastra personale catre terte parti verificate in concordanta cu termeni contractuali in vitgoare cu astfel de parti, precum:

  • furnizori de servicii, precum organizatori de eveimente, specialist IT, consultant juridici, traducatori, agentii de consultanta marketing
  • autoritati/instante judecatoresti sau orice alt organism oficial care, in conformitate cu prevederile legii aplicabile in vigoare, solicita catre noi, in mod oficial, transmiterea unor asemenea date personale.

Act for Tomorrow  foloseste site-urile de social media precum Facebook, LinkedIn si Twitter. In cazul in care folositi serviciile acestor site-uri, va recomandam sa analizatii politicile lor de confidentialitate pentru a obtine detalii necesare referitoare la modul in care acestia gestioneaza datele dumneavoastra suplimentare.

Nu oferim sau vindem datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care primim consimtamantul dumneavoastra in acest scop.

Cum protejam informatiile personale

Ne angajam sa pastram datele dumneavoastra personale in siguranta si luam toate masurile de precautie rezonabile pentru a face acest lucru. Ne obligam in mod contractual ca partile terte de incredere care va gestioneaza datele personale sa faca acelasi lucru.

Facem mereu tot ce ne sta in putere pentru a va proteja datele personale si după ce primim date cu caracter personal, folosim proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a incerca sa impiedicăm accesul neautorizat. Deoarece transmiterea informatiilor prin internet nu este complet sigura, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastră transmise pe site-ul nostru. Ca atare, orice transmitere de date este pe propriul dumneavoastră risc.

Drepturile dumneavoastra referitoare la informatiile personale

Drepturile dumneavoastra cu privire la informatiile personale sunt:

  • Dreptul la informare – dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea si protejarea datelor cu caracter personal de catre Act for Tomorrow
  • Dreptul de acces la date – dreptul de a obtine de la Act for Tomorrow confirmarea faptului ca datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de catre acesta;
  • Dreptul la rectificare – dreptul de a obtine rectificarea datelor inexacte, precum si completarea datelor incomplete;
  • Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, stergerea datelor cu caracter personal;
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii – dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora;
  • Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit;
  • Dreptul la opozitie – dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara, ca datele cu caracter personal sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale – dreptul de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate (incluzand crearea de profiluri) care produce efecte juridice sau afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa, persoanele vizate;
  • Dreptul de a se adresa justitiei sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – dreptul de a se adresa cu plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate.

Pentru informatii suplimentare privind privind Politica de Confidentialitate Act for Tomorrow va puteti adresa responsabilului pentru protectia datelor la adresa contact@actfortomorrow.ro sau puteti transmite in scris o cerere la adresa sediului nostru, Str. Miletin, nr. 43, sector 3, Bucuresti, in atentia responsabilului cu protectia datelor.

Ultima actualizare: 22 01 2019.

Putem actualiza prezenta Politica de Confidentialitate din cand in cand, in conformitate cu prevederile legale, drept pentru care va vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe website-ul nostru.

Abonează-te la newsletter