Follow us on Social Media

Ecologie și sustenabilitate

dreamstime_xl_972729212

Domenii:  

  • Educație ecologică, colectare și reciclare, voluntariat corporate, împăduriri, dezvoltare comunitară.

Proiectul Educație ecologică în școli

Educația ecologică în școli poartă un singur nume, iar acela se numește ,,viitor sustenabil’’. Ne dorim o lume mai curată și sănătoasă pentru copiii din generația actuală, dar considerăm că implicarea lor în acest proces este necesară încă de la vârste timpurii.

Vom adapta teoria din domeniul ecologiei la noile tehnologii atractive folosite de ei, ne vom juca și povesti împreună cum pot deveni responsabili față de mediul înconjurător. În același timp, ne propunem să îi implicăm în cât mai multe acțiuni ecologice care vor avea loc la nivel regional sau național pentru a avea posibilitatea de a înțelege concret cum pot contribui la schimbarea calității vieții.

Proiectul implică, de asemenea, și organizarea unor sesiuni pe aceeași tematică cu părinții și profesorii mai tinerilor noștri cursanți.

Proiectul PlantACT

PlantACT- un beneficiu pe care vrem să îl asigurăm generației de mâine

Programul este în curs de implementare și se axează, în primul rând, pe componenta educațională. Scopul proiectului este acela de a regenera corpurile de păduri aflate în  regiunea de Sud a României, care au suprafețe extinse vulnerabile, ca urmare a schimbărilor climatice și defrișărilor masive. Acționăm în zonele unde suprafața minimă de pădure, de 20%, nu există.

Cum facem:

    • Încheiem parteneriate cu autoritățile locale și antrenăm implicarea comunităților în îngrijirea pădurii.
    • Educăm persoane de toate vârstele prin voluntariat și activități practice, despre rolul și beneficiile pădurii asupra mediului înconjurător
    • Plantăm doar specii din arealul specificului local
  • Activitatea cuprinde două faze și se extinde pe o perioadă estimativă de 10 ani:

în primii 4 ani – acțiuni de plantare și îngrijire

următorii 6 ani – acțiuni de monitorizare

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Be informed!

Sign up for newsletter