Resurse educaționale pentru profesori în Săptămâna Verde 

Ești cadru didactic și cauți idei pentru activitățile din Săptămâna Verde? Ți-am pregătit 4 resurse educaționale pe care le poți folosi cu elevii tăi. Poți începe prin a le ține prezentarea Eco Training pentru a deprinde informațiile de bază ale educației ecologice, le poți arăta expoziția “Față în față cu deșeurile din Ape” care va ajuta elevii să devină conștienți asupra impactului poluării cu deșeuri a apelor asupra speciilor de animale, le poți proiecta clipul „Microplasticului din apele României, pe înțelesul tuturor” și poți veni cu clasa la Eco-Museum, unde elevii vor afla într-un mod inedit informații care îi vor ajuta să devină cetățeni mai responsabili față de natură.

 Prezentare Eco Training – prezintă opțiunile de bază ale educației ecologice și poate fi folosit de către profesori la orele din Săptămâna Verde pentru a încuraja elevii să conserve resursele, să contribuie la sustenabilitate prin măsuri pentru menținerea unui mediu înconjurător sănătos, să promoveze un mediu școlar mai sănătos atât în interiorul, cât și în afara sălilor de clasă și să sprijine procesul decizional prin cunoștințe solide astfel ca elevii să fie pregătiți să ia decizii esențiale pentru a se asigura că întreaga lume dispune de resursele naturale de care depind economia și calitatea vieții noastre.

 

 Expoziția “Față în față cu deșeurile din Ape” are rolul de a ajuta elevii să devină conștienți asupra impactului poluării cu deșeuri a apelor asupra speciilor de animale. Cele 11 materiale vizuale ilustrează o paralelă între durata medie de viață a animalelor și cea a deșeurilor, privite în oglindă.

Descarcă imaginile din campania Față în față cu deșeurile ape.

 

Prin clipul „Microplasticului din apele României, pe înțelesul tuturor” elevii vor deprinde informațiile de bază despre microplastic, vor conștientiza impactului pe care plasticul îl are asupra ecosistemelor acvatice și asupra sănătății umane și vor obține informații cu privire la calitatea apei și impactul deșeurilor de plastic asupra acesteia.

Vezi clipul „Cartografierea Microplasticului în Apele Române

 

Eco-Museum este primul muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice, găzduit de Mega Mall București și care poate fi vizitat gratuit în perioada 2 februarie – 31 martie (orele 10.00 – 18.00).

Muzeul se adresează în principal elevilor și cuprinde numeroase instalații interactive cu rol educațional, prin care aceștia sunt invitați să descopere, într-un mod inedit, informații care îi vor ajuta să devină cetățeni mai responsabili față de natură. 

Proiectul vine în întâmpinarea programului național Săptămâna Verde și subscrie obiectivelor Strategiei Naționale de Educație privind Mediul și Schimbările Climatice pentru 2023-2030, adoptată la începutul acestui an de Guvernul României.

Muzeul se întinde pe o suprafață de 100 mp și este structurat în mai multe secțiuni tematice: schimbări climatice, păduri și biodiversitate, universul acvatic și plastisfera, resursele Planetei și gestionarea deșeurilor. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*