Follow us on Social Media

Cum sesizăm autorităților mormanele de deșeuri abandonate?

Cum sesizăm autorităților mormanele de deșeuri abandonate?
Cum sesizăm autorităților mormanele de deșeuri abandonate?

Locul deșeurilor nu este pe câmpuri sau pe străzi. Depinde de fiecare dintre noi să avem o tară mai curată!

La începutul lunii aprilie Ministrul Mediului, Costel Alexe, a solicitat Prefecturilor să ceară tuturor primăriilor din țară să demareze, în regim de urgență, salubrizarea zonelor cu deșeuri abandonate, până pe 30 aprilie 2020, iar la începutul acestei luni, ministrul a declarat că începând cu luna mai, toate primăriile vor fi verificate de comisarii Gărzii de Mediu. Mai mult decât atât, Legea 211/2011, privind regimul deșeurilor, conține prevederi clare privind obligațiile autorităților publice locale cu privire la curățarea deșeurilor abandonate în natură.

Pentru ca mulți dintre noi am observat că natura este încă împânzită de mormane de deșeuri abandonate, dar și pentru că am primit numeroase mesaje în acest sens, ne-am hotărât să venim în sprijinul vostru cu un model de sesizare către Comisariatele Județene ale Gărzii de Mediu, instituția cu rol de control în acest caz.

Modelul de sesizare propus de noi poate fi descărcat aici, iar apoi personalizat. Acesta se transmite prin mail la adresele Comisariatelor Județene ale Gărzii de Mediu, care pot fi găsite aici sau aici în format word: https://www.gnm.ro/contact.php. Vă recomandăm să puneți în cc. la mailul transmis și la adresa gardamediu@gnm.ro

Nu uitați să atașati fotografii și/sau video-uri doveditoare și să menționați coordonatele geografice sau adresa unde au fost identificate deșeurile.

Împreună putem construi o țară mai curată!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *