Ape Curate în România

Partener: P&G România

Descriere: Prin proiectul de responsabilitate socială “Ape Curate în România”, Asociația Act for Tomorrow și P&G România  își propun să contribuie la conștientizarea problemei poluării cu plastic a apelor, să inspire oamenii să participe la curățarea plajelor și să recicleze deșeurile colectate.

Lacul Bicaz, județul Neamț

Parteneri: Fairy România

Data: 13 – 15 Septembrie 2019

Obiectiv: Curățarea de deșeuri a lacului Bicaz

Descriere: Tone de plastic sunt transportate zilnic de apele din România, numeroase lacuri sunt sufocate de gunoaie, iar cercetătorii estimează că până în anul 2050 apele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât pești. Prin acest demers, echipa Act for Tomorrow contribuie la readucerea apelor curate înapoi în peisaj! Evenimentul a avut loc timp de trei zile, iar voluntarii au putut participa o zi, două sau toată perioada de 3 zile. Asociaţia a asigurat cazarea la cort, mâncarea la ceaun și tot echipamentul tehnic și costurile de transport, necesare pentru a curăța de deșeuri Lacul Bicaz. Voluntarii din comunitatea locală și din județele învecinate au curățat zonele Malul Baicului (Izvorul Alb), Malul Potoci, Malul Ruginești, Malul Poiana Largului. Cu sprijinul angajaților Hidroelectrica a fost curățată și zona Prizei de Apă.

Rezultate:

  • Deșeuri colectate: 4.000 de kg de deșeuri
  • Voluntari implicați: 220

Parteneri locali: Asociația Sens Civic, Neamț

Eveniment realizat cu sprijinul: Hidroelectrica

Dunăre – Giurgiu

Parteneri: P&G România

Data: 28 Septembrie 2019

Obiectiv: Curățarea de deșeuri a malurilor Dunării, Giurgiu

Descriere: În cadrul acțiunii de ecologizare desfășurate pe 28 septembrie, voluntarii, angajați P&G România și-au dedicat timpul pentru a curăța deșeurile de pe malurile Dunării, la Giurgiu.

Rezultate:

  • Deșeuri colectate: 1.000 de kg de deșeuri
  • Voluntari implicați: 40