Învață Cu Act For Tomorrow

Partener: Metaminds 

Descriere: Ne-am alăturat campaniei realizate de Metaminds și “Floare de colț”, fundație creată de Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București, care își propune să aducă împreună două subiecte extrem de actuale și importante pentru România: conștientizarea necesității colectării selective și implicarea în educație. Inițiativa face parte din cadrul platformei de responsabilitate socială #beameta prin care Metaminds și-a propus să promoveze personaje reale care doresc să își depășescă limitele și, prin acțiunile lor, să genereze performanță, plus-valoare și schimbare în diferite domenii.

Personajele principale ale acestei campanii sunt elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București care transformă colectarea selectivă a deșeurilor într-un sprijin real pentru școlarii din mediul rural puși la grea încercare de condițiile de învățare la distanță.  Cei aproximativ 150 de elevi (voluntari în cadrul Fundației Ecologice Floare de Colț) de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” vor fi implicați, timp de trei luni, într-o acțiune de colectare selectivă, online, în cadrul unei platforme dedicate create de Metaminds. Ei vor încărca aici fotografii cu deșeurile colectate și cărora le corespunde un anumit număr de puncte care se cuantifică ulterior în tablete donate. La finalul campaniei, Metaminds va răsplăti implicarea voluntarilor printr-o donație de tablete către elevii Școlii Gimnaziale “Scorțoasa” din județul Buzău, pentru a asigura tinerilor din mediul rural accesul la un act educațional de calitate chiar dacă școala s-a mutat în online din cauza pandemiei.

Act for Tomorrow susține această inițiativă prin realizarea unor materiale video cu scop educațional pentru toți elevii și tinerii care își doresc să colecteze selectiv acasă, împreună cu familia. Mai mult, folosindu-ne de canalele de comunicare proprii, vrem să împărtășim și cu comunitatea noastră virtuală scurte filmulețe despre colectarea selectivă și reciclare.