Plantăm viitorul pentru #NouaPiatra

Parteneri: Primăria Municipilui Piatra Neamț

Descriere:

Sâmbătă, 10 aprilie 2020, am plantat o nouă sursă de oxigen pentru Piatra Neamț, în cadrul evenimentului “Plantăm Viitorul pentru #NouaPiatra”, organizat de Asociația Act for Tomorrow și Primăria Municipiului Piatra Neamț.
Noua pădure va crește pe locul unui teren degradat, cu strat fertil de doar 20 cm, urmat de un strat compact de piatră. Acesta a fost principalul motiv care a stat la baza alegerii salcâmului ca specie plantată, fiind una dintre puținele specii care se poate adapta pe un astfel de tip de sol.

Evenimentul s-a desfășurat în aer liber, fiind desfășurat între două intervale orare. Mai mult participanții au fost împărțiți pe trei zone de plantare distincte, iar pe parcursul acțiunilor de plantare au fost respectate toate măsurile de siguranță, igienă și distanțare fizică. Astfel, organizarea temeinică a acordat șansa participanților de toate vârstele de a petrece o zi în natură și de a se implica într-un proiect de responsabilitate civică.

Această acțiune a făcut  parte din campaniile de împădurire în împrejurimi și plantări de arbori și arbuști pe spațiile verzi din toate cartierele, pentru un oraș verde, organizate de Primăria Municipiului Piatra Neamț, în cadrul inițiativei #NouaPiatra.

Rezultate:

Suprafață: 1 ha
Arbori plantați: 5.000 de puieți de salcâm
Participanți implicați: 400 de membri ai comunității locale și voluntari