Schimbă PET-ul cu biletul

Parteneri:

Kaufland România și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Susținători:

Primăria Municipiului Constanța, Green Ambalaje, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța, JCI Craiova, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași , Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Grupul de Acțiune Locală – Strategal Galați și Organizația Studenților Farmaciști din Sibiu.

Descriere:

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” este prima campanie din România care a avut ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării și reciclării deșeurilor care, pe lângă faptul că au fost transformate în noi resurse, în acest context, au facilitat și accesul locuitorilor la transportul public. În cadrul campaniei, în schimbul a 5 deșeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu), participanții au primit un bilet de autobuz, cu două călătorii, valabil pe orice linie de transport

Campania, dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost organizată inițial la Constanța, timp de 6 ediții. Ulterior, a fost extinsă la nivel național, sub forma unei Caravane, care a ajuns în acest an în Craiova, Iași, Timișoara, Buzău, Galați și Sibiu. Extinderea campaniei a fost posibilă deoarece, începând cu 1 septembrie 2021, toate magazinele Kaufland din țară dispun de infrastructuri de colectare a deșeurilor de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru), Kaufland devenind astfel primul retailer din România, care oferă o rețea de automate de reciclare în toate orașele.

Campania va continua și în 2022 și va oferi locuitorilor din cât mai multe orașe din țară șansa de a își aduce contribuția la diminuarea poluării urbane. În acest sens, primăriile din țară sunt invitate să adopte această campanie inedită, oferindu-și sprijinul pentru replicarea ei în cât mai multe municipalități, astfel încât un număr cât mai mare de români să se poată bucura de un mediu mai sănătos.

Rezultate 2021:

  •  7 orașe
  •  6.078 de persoane mobilizate
  • 2.645 kg. deșeuri colectate