Acționăm Pentru Ape! - A.P.A. 2022

Organizarea BicazCleanupCamp, timp de 3 zile, în zona lacului Bicaz din jud. Neamț


În cadrul campaniei Bicaz Cleanup Camp, peste 4.6 tone de deșeuri, din care peste 80% de tip PET, au fost colectate de pe malurile Lacului Bicaz de 340 voluntari din 21 de județe ale țării la cel mai amplu eveniment de ecologizare organizat de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, care a avut loc în perioada 26-28 august 2022.

Evenimentul a reunit și reprezentanți ai celor mai importante instituții publice de la nivel local și județean, ai societății civile locale și ai companiei de salubritate de la nivel local (Iulian Jugan, Subprefect al Județului Neamț, Andrei Carabelea, Primar al Municipiului Piatra-Neamț, Irina Lucavețchi, Director tehnic Resurse de Apă – Apele Române Siret, reprezentanți ai Primăriilor din localitățile riverane și ai societății civile, George Sarluceanu, Președinte Asociația Green Ties).

Alături de aceștia am decis înființarea Grupului de Acțiune pentru Lacul Bicaz, o structură prin care membrii acesteia își propun să construiască campanii de educație, să intervină frecvent pentru colectarea deșeurilor acumulate, să susțină implementarea reală a legislației privind deșeurile și să dezvolte noi politici publice care să contribuie la rezolvarea acestor probleme.


#DunăreFărăDeșeuri ⮞ River Cleanup Collective @Dunăre


De Ziua Dunării, sărbătorită pe 29 iunie, Kaufland Romania și Lidl România, parte din grupul Schwarz au anunțat colaborarea în programul River Cleanup Collective @Dunăre.

Pe 3 septembrie a avut loc cea mai amplă acțiune de ecologizare a anului a adus împreună reprezentanți ai grupului Schwarz din 9 țări riverane Dunării, Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ungaria.

140 voluntari din București, Oltenița, Drobeta Turnu-Severin, Videle, Zimnicea, Slatina și Galați au spus la unison #DunăreFărăDeșeuri și au strâns împreună peste 2.800 kg de deșeuri.


Turism Fără Deșeuri


România are nevoie de turişti responsabili, cărora să le pese de natură și e nevoie să ne unim forţele pentru a nu lăsa ca cele mai frumoase locuri din ţara noastră, pe care le îndrăgim să ajungă istorie. Așa s-a născut campania #TurismFaraDeseuri, dezvoltată pornind de la 2 direcții strategice: Generarea de conținut și interacțiuni și Intervenție și ecologizare, prin mobilizare comunitară.

9655 kg  deșeuri (7667.6 kg plastic, 1.860 kg deșeuri nereciclabile, 1133 saci) 

5 zile: 4 – 5 iunie, 11 iunie, 18 iunie, 25 iunie.   

Locații:  Lacul Tăbăcăriei și zona Digului Pescărie. (Constanța), Transfăgărășan, Cheia (Cheile Turzii), Breaza (Valea Prahovei).

453 voluntari au participat la cele 5 ecologizări.

1 premiu la PR Award Silver Award for Excellence la categoria Comunicare de Mediu



Marcarea noului sezon A.P.A. pe litoral


Promoterii noștri au încurajat turiștii să colecteze separat deșeurile și i-au premiat pe cei care au folosit infrastructurile de colectare separată.

Lansarea noului sezon din programul ecologic „Acționăm pentru Ape!”, dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow, cu sprijinul Apele Române s-a făcut prin unsprezece picturi murale 3D pe asfalt realizate cu vopsea Airlite care purifică aerul, având ca temă impactul deșeurilor și poluării asupra animalelor marine, dau culoare și o nouă viață Digului de pe Plaja Reyna din Constanța.