Asociația Act for Tomorrow și brandul de bere Ciucaș și-au unit forțele pentru o cauză comună – aceea de a reda frumuseţea locurilor de relaxare din natură și de a încuraja practicile durabile de gestionare a deșeurilor în rândul consumatorilor și al publicului larg. Acest efort presupune atât o componentă de informare și conștientizare cu privire la gestionarea responsabilă a deșeurilor, cât și stimularea voluntariatului și implicarea activă în protejarea mediului.
Sub umbrela conceptului #EchipăPentruNatură, dedicat campaniei de voluntariat, începând cu luna aprilie, au fost organizate 5 evenimente de cleaning de o zi și 2 Eco-Camps, în care voluntarii, consumatori și angajați Ursus Breweries, alături de comunitățile locale, au făcut echipă pentru a curăța unele dintre cele mai frumoase zone de relaxare din: Brașov, Budeasa, Oltenița, Arefu (Transfăgărășan), Deva, Platoul Padina, Lacul Bicaz. Rezultatul acțiunilor de ecologizare a fost colectarea și trimiterea spre stațiile de sortare a peste 19 tone de deșeuri.
Pentru a gestiona zonele mai izolate, unde frumusețea naturii e ascunsă sub deșeuri, cele 2 Eco-Camps organizate în vara anului 2023 (la Padina - Bucegi și Lacul Bicaz) au presupus o deplasare de două zile și camparea într-un spațiu din natură pe care voluntarii l-au curățat în timpul zilei. Seara, participanții s-au bucurat de o experiență completă de relaxare adevărată în natura curată, la foc de tabără, acorduri de chitară și cu o bere Ciucaș rece.
În același timp, Act for Tomorrow și brandul de bere Ciucaș și-au propus să asigure vizitatorilor din Poienile Ciucaș toate instrumentele de care au nevoie pentru a-și gestiona responsabil deșeurile generate în zonele de picnic. Mai exact, fiecare dintre cele 19 Poieni Ciucaș de pe teritoriul României (din 15 județe) a fost dotată cu stații permanente de colectare separată a deșeurilor, pe trei fracții principale: plastic și metal, sticlă, gunoi menajer, având o capacitate totală de 3.3 mc. De asemenea, stațiile sunt echipate cu indicații și reguli clare de colectare separată, iar deviza „Să înceapă Reciclarea!” încurajează vizitatorii să acționeze informați și responsabil, astfel încât să ne putem bucura cu toții de un mediu mai curat și sănătos în locurile noastre preferate.
Rezultate 2023
- 2 tabere de ecologizare și 5 evenimente de ecologizare
- 17.8 tone de deșeuri colectate
- Peste 500 de voluntari implicați în evenimentele de ecologizare
- Aproape 1.000 de membri ai comunităților locale vizate implicați în acțiuni
- Instalarea unor stații dedicate pentru colectare separată a deșeurilor, cu reguli și indicații clare, în toate cele 19 Poieni Ciucaș
Alte Proiecte
GreenACT
Construim o lume fără deșeuri prin proiecte educaționale în școli, companii și comunități locale.
PlantACT
Dăm naștere sau înființăm corpuri noi de păduri în toată România, pe suprafețe neproductive.
Află mai multeWaterACT
Spunem STOP deșeurilor din ape, prin acțiuni ample de ecologizare pe malurile și pe luciul apelor.
Află mai multe